Scanna era Diabilder till högupplösta bilder

Scanna era diabilder

Vi scannar era diabilder

Scanna dina diabilder innan det är försent. Vi scannar med ”ICE teknik” ett program som automatiskt reducerar damm och repor från bilderna. Scannas med 3600 DPI. Ni får bilderna högupplösta i JPEG format. Vill ni istället ha bilderna i RAW format så går det att komplettera er beställning med det. Bilderna lämnas in kompletta med diaramar sorterade i raka magasin. I priset ingår sortering och enklare rengöring innan produktion. Har ni önskemål om andra format eller till annat media så prata med oss så kan vi säkert lösa det. ÅF/inlämningsbutiker kolla ert pris med oss innan ni skickar in er order.

5-8:-/st

Mer om priset

Priset är beroende på hur många bilder ni har samt om ni har pappersdia eller inte. Startkostnad på 199 kr då även ett usb minne ingår. Begär gärna pris så får ni exakt pris. ÅF och återförsäljare återkoppla till oss innan ni skickar in jobbet så ni får korrekt pris.

Mer om diabilder

Tidigare satt man diabilder i glasade ramar. De första glasmonteringarna av diabilder gjordes mellan glasskivor som man tejpade runt kanterna. Men det var också vanligt att ramarna var av plast med skyddsglas. Glasmontering var extra bra om skulle ha mer krävande bildvisning. Förvaras diabilderna längre tid i glasmontage och olämplig miljö, kan svamp- och bakterieangrepp uppstå. Därför har man därför med tiden övergått till ramar utan glas.

En tid gjordes glaslösa monteringsramar av kartong men de hade dålig formstabilitet och man återgick därför till plastramar. Kartongramar och plastramar har inte lika bra planhållning av bilderna som glasmonterade bilder och varje enskild bild måste ofta fokuserar mot visningsduken (vilket med moderna projektorer sker med automatik). Skärpan blir dock inte bra över hela bilden om filmen är buktig.

I vissa diaramar läggs diabilden in mekaniskt i slitsar och hålls fast när ramen trycks ihop, andra ramar har hakar som fäster i filmens perforering. Vissa äldre ramar kan ha tejpsystem eller olika form av lim som fäster bilden i ramen. Fastlimmade bilder kan vara besvärliga att flytta till ny ram om förnyad montering av något skäl skulle behövas.

Våra vanligaste produktioner


videofilmer till fil

Videofilmer till fil

Videofilmer till högupplösta digitala filer. Leverans på nedladdningslänk eller USB.


Kategorier Videofilmer till DVD

Videofilmer till DVD

Överföring av videofilmer till DVD. Vi kopierar med dom bästa maskinerna och med högsta överföringskvalitét.


Super8 scanning

Super8 scanning

Scanning av Super8 och dubbel8 filmer. Scannas till redigeringsbar fil, leverans även på Bluray eller DVD.


16 mm film Scanning

16 mm film scanning

Scanning av 16mm film. Kan scannas till redigeringsbar fil eller Bluray i full HD.


Diabilder scanning

Diabilder scanning

Vi scannar och räddar era diabilder. Scanning till .jpg i hög upplösning.


Ljudproduktion

Ljudproduktion

Vi kopierar era kassettband, rullband och LP-skivor till digitalt format.


Blue-ray produktion

Bluray produktion

Vi producerar era filmer till BluRay. Utmärkt format om du har filmer som är högupplösta.


Print-och-massproduktion

Print och massproduktion

Kopiering av DVD med färgtryck på skivan. Snabba leveranser.


ID foto

ID foto

IDfoto till körkort, visum och passerkort till företaget. Leverans på några minuter.

×

GRATIS FRAKT. Fyll i nedanstående formulär så mailar vi en fraktsedel.

Vi bjuder er på frakten både tur & retur oavsett storlek på din order.

Efter att ni har skickat in era uppgifter så mailar vi en fraktlapp. Packa era filmer i en kartong där ni tejpar på fraktlappen. Därefter lämnar ni in filmerna till ert närmsta Schenker ombud som brukar vara din lokala butik. Filmerna skickas med spårnings nr för säker frakt. Filmerna returneras sedan på samma sätt efter slutförd produktion. När vi returnerar filmerna skickar vi både era gamla filmer plus de nya som vi har gjort enligt er beställning.
Välkommen med er beställning enligt nedan!

Fri frakt till dina filmer

×

Begär pris

Har ni många filmer kan det vara värt att begära en offert.